Firkløverturnering 2017/18

Søndag den 26. november gik startskuddet til denne sæsons Firkløverturnering – den første af tre runder – hvor Køge Pibeklub var vært. Som sædvanlig foregik det i motorklubben på Tangmosevej. Der var vel ca. 20 deltagere – ud over deltagere fra Køge Pibeklub, var der et par stykker fra Nykøbing-Falster Pibeklub og seks fra Roskilde Pibeklub. Desuden enkelte deltagere, der havde set annonceringen i NT’s nyhedsbrev.

Stemningen var, som den plejer at være, hyggelig, og Køge Pibeklub havde sørget for øl, kaffe og toast, som man kunne være velforsynede undervejs. Roskilde Pibeklub gjorde en nogenlunde figur. Jeg selv havde en tid på lidt under en time, hvilket var ganske tilfredsstillende. Måske hang det sammen med, at jeg røg på en nyerhvervet JOHS pibe, og vi røg Rød Orlik! På det individuelle plan kæmpede Preben fra Køge Pibeklub og Rudi fra Nykøbing-Falster Pibeklub om førstepladsen, og Rudi gik til sidst – efter et godt et par timer – af med sejren.

Næste runde i turneringen er søndag den 21. januar 2018, hvor Roskilde Pibeklub er vært. Da vi p.t. har problemer med at finde et egnet sted i vores lokalområde, har Køge Pibeklub beredvilligt sikret, at vi igen kan være i motorklubben på Tangmosevej.
Julemarked og Pipe Show

Som sidste år havde NT inviteret til Pipe Show den 2. december, hvor der var mulighed for at købe nye piber fra pibemagere som fx Blume, Red Hat, Berg og Rasted, ligesom der var flere stande med estate piber af højeste kvalitet. Der var ikke mange besøgende, mens jeg var der, men der var rig lejlighed til en god pibesnak med flere gode venner i og uden for klubben. Jeg fik da også købt et par fine etsate piber og en tobakskrukke.

Efterfølgende har der på FaceBook været en debat – startet af Børge Blume – om det uhensigtsmæssige i, at pibemagerne føler sig udkonkurrerede af de mange estate piber, der var sat til salg. De fik simpelthen solgt for lidt. Personligt har jeg stor forståelse for pibemagerne – og forstår godt, at det er ærgerligt at komme langvejs fra – og så måske kun få solgt en enkelt pibe. På den anden side er det jo betingelserne ved et sådant arrangement. Og selv mener jeg, at jeg faktisk igennem tiderne har været meget god til på forskellig vis at støtte danske pibemagere ved køb af deres piber.
 
Af: Hans Halling Nielsen